Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2016

Новий прокурор Львівщини не пов'язаний з місцевими елітами, - Луценко

четвер 16 червня, 2016 14:34
 
У четвер, 16 червня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив колективу прокуратури Львівської області нового керівника старшого радника юстиції Юрія Квятківського. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
 
Захід відбувся за участю голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, керівництва органів влади, місцевого самоврядування, правоохоронних і судових структур, представників ЗМІ та громадськості.
 
Як зазначив у своєму виступі Генеральний прокурор України Юрій Луценко, серед основних завдань, які він ставить перед собою, є відновлення довіри суспільства до роботи прокурорів і «відновлення довіри почнемо з себе». З метою викорінення корупції в прокурорських лавах започаткована перевірка на доброчесність для цього кожен прокурор зобов’язаний заповнити анкету, в якій має чесно відповісти на низку запитань, які стосуються його діяльності та матеріальних статків. Роботу по очистці органів прокуратури очолить Петро Шкутяк, людина яка пройшла війну і зробить все для того щоб ефективно виконати поставлене завдання і у чесності якого можна не сумніватися.
 
Також Юрій Луценко звернув увагу на цілий ряд не доопрацювань, які існують в діяльності обласної прокуратури. Зокрема це стосується не розкриття кримінальних проваджень про розкрадання коштів під час проведення Євро-2012 у Львові, привласнення посадовцями органів місцевого самоврядування земель під виглядом потреб для бійців АТО, проблеми Грибовицького сміттєзвалища: «Де ці провадження і чому вони не в суді?» - зазначив Юрій Луценко.
 
Нового прокурора Львівської області Юрія Квятківського Генеральний прокурор України охарактеризував, як професіональну і цілеспрямовану людину: «Знаю його давно, ще з часів роботи в МВС, крім того, відгуки про його роботу у прифронтовій зоні мене задовольняють, і, саме головне, він не має жодних стосунків до місцевої еліти, що дозволить йому наводити порядок в регіоні».
 
У свою чергу, новопризначений прокурор Юрій Квятківський подякував Генеральному прокурору України за надану йому довіру, зазначивши, що усвідомлює всю важливість цієї посади. « Я знаю, що Львівщина це особлива область, і я розумію усю повноту відповідальності, яка покладена на мене. Тому докладу усіх зусиль для вирішення нагальних проблем регіону. Для нас є справою честі відновити довіру громадян до органів прокуратури та правоохоронної системи загалом». Водночас, прокурор області наголосив, що готовий до конструктивного діалогу з усіма представниками громадськості, адже він зацікавлений щоб на території Львівської області панував закон.
 
Довідка.
 
Юрій Квятківський родом із Васильківського району Київської області. Закінчив Академію управління Міністерства внутрішніх справ України та з 1991 року розпочав свою діяльність на різних посадах в органах внутрішніх справ України. Зокрема, працював слідчим та старшим слідчим відділів внутрішніх справ у м. Біла Церква Головного управління МВС України в Київській області, слідчим в особливо важливих справах відділу по розслідуванню злочинів, скоєних організованими групами, ГУ МВС України в Київській області. З 1997 по 2008 роки обіймав посади заступника та начальника районних та міських відділів Головного управління МВС України в Київській області, а в січні 2008 року призначений першим заступником начальника ГУ МВС України в Київській області, працюючи на цій посаді до березня 2010 року, після чого звільнився з органів внутрішніх справ. З березня по грудень 2014 року працював начальником слідчого управління ГУ МВС України в Київській та УМВС України в Херсонській областях.
 
В органах прокуратури Юрій Квятківський працює з квітня 2015 року, спершу на посаді заступника прокурора Київської області, пізніше на цій же посаді в прокуратурі Луганської області, яку згодом очолював.
 

кількість переглядів: 1749