Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2016

Прокуратура скерували до суду справу трамвайної афери у Львові

Прокуратура Львівської області скерувала до Франківського районного суду Львова обвинувальний акт стосовно колишнього позаштатного радника міського голови м. Львова з питань транспорту, учасника та директора ТзОВ «Сармат», а у подальшому директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Федоренка та ще сімох його спільників, підозрюваних у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, за ч.5 ст. 191 КК України, ч.5 ст.27 та ч.5 ст.191 КК України.
 
 
 
Про це 7 липня інформує прес-служба прокуратури Львівської області.
 
 
 
А.Федоренко підозрюється у тому, що у 2007 році організував схему поставки до Львова вживаних трамваїв неналежної якості за значно завищеними цінами. Унаслідок такої оборудки територіальній громаді Львова завдано матеріальної шкоди на суму 2 млн 249 грн, що на час вчинення злочину (2007-2008) становило понад 323 тис. євро.
 
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом прокуратури Львівської області.
 
 
 
За вказані злочини, останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
 
 
Нагадаємо, 18 березня Галицький районний суд м. Львова під головуванням судді Олега Юрківа задовольнив клопотання слідчого прокуратури Львівської області та обрав для екс-радника міського голови Львова і екс-керівника «Львівелектротрансу» Андрія Федоренка міру запобіжного заходу тримання під вартою. Водночас, суд визначив можливість сплати застави у розмірі 6 млн 896 тис. грн.
 
 
 
Під час судового засідання слідчий прокуратури Львівської області Андрій Пшеничка наголосив, що Андрій Федоренко своїми діями завдав майнову шкоду бюджету у розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ. Йдеться про закупівлю за завищеною ціною вживаних німецьких трамваїв для Львова. Федоренку висунуто підозру за частиною 5 ст. 191 ККУ.
 
 
 
Пізніше стало відомо, що група нардепів хоче взяти на поруки фігуранта «трамвайної справи» у Львові. Згодом йому було змінено міру запобіжного заходу на домашній арешт.
 
 
 
24 березня за клопотанням прокуратури суд арештував спільника Андрія Федоренка – громадянина Л.
 
 
 
29 березня прокуратура повідомила, що взяли під варту ще одного фігуранта «трамвайної справи» у Львові – приватного підприємця громадянина Б.
 
 
 
Як повідомлялося, вузькоколійні трамваї чеського виробництва фірми TATRA, які закупив Львів у Німеччині, надходили двома партіями: у 2007 році і 2008 році. Загалом місто купило 21 трамвай, що, за словами чиновників, мали прослужити від 5 до 15 років. Ці ж чиновники не соромлячись називали цю оборудку супервигідною для міста. Однак підтвердженням того, що не все так чисто було з цією оборудкою, стала порушена прокуратурою Львівської області 1 квітня 2009 року кримінальна справа за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП «Львівелектротранс» та ТзОВ «С», вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами, за ознаками злочину, передбаченого ст. 191 ч. 5 Кримінального кодексу України. Тоді ЛКП «Львівелектротранс» очолював Андрій Федоренко, який завчасно 30 березня 2009 року звільнився. Перед повідомленням з прокуратури була ще інформація з КРУ у Львівській області, в якій було сказано, що це комунальне підприємство уклало угоди на поставку вживаних німецьких трамваїв із двома українськими фірмами. «Внаслідок такого посередництва вартість придбаних трамваїв зросла на 4,4 млн грн», – йшлося у повідомленні КРУ.
 
Інформаційне агентство «ZIK»
 
 

кількість переглядів: 1492