Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2014

Роз’яснення щодо порядку формування Громадської ради

Як уже повідомлялось раніше, у прокуратурі заплановано провести установчі збори щодо створення Громадської ради при прокуратурі Львівської області. Збори мають відбутись у п’ятницю, 21 березня поточного року, о 15.00 год. (Проспект Шевченка 17,19 у великому актовому залі).
Принагідно зазначимо, що порядок формування Громадської ради відбувається наступним чином:
1. Склад Громадської ради формується на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі Громадської ради та внесені інститутами громадянського суспільства.
Кількісний склад Громадської ради визначається установчими зборами, які скликаються за явочним принципом після оприлюднення дати проведення зборів на офіційному веб-сайті прокуратури.
До складу Громадської ради може бути обрано не більше ніж по одному представнику від кожного інституту громадянського суспільства.
2. Для формування складу Громадської ради прокуратура утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю представників інститутів громадянського суспільства.
3. Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.
4. До заяви додаються:
- рішення керівника інституту громадянського суспільства, якщо інше не передбачено його установчими документами, про делегування представника для участі в установчих зборах, посвідчене печаткою (у разі наявності);
- біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства;
- копії документів, що підтверджують легалізацію інституту громадянського суспільства;
- інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства протягом останніх двох років.
5. На підставі поданих заяв ініціативна група складає список учасників установчих зборів та у разі потреби уточнює місце проведення установчих зборів, про що прокуратура повідомляє на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.
6. Під час проведення установчих зборів з числа їх учасників обирається голова зборів, секретар, лічильна комісія, заслуховується інформація про результати діяльності Громадської ради.
7. Протокол установчих зборів, відомості про склад Громадської ради прокуратура оприлюднює на своєму офіційному веб-сайті та в інший прийнятний спосіб.
8. Персональний склад Громадської ради формується на підставі протоколу установчих зборів.
Також нагадаємо, що для формування складу Громадської ради у прокуратура утворює ініціативну групу з підготовки установчих зборів за участю представників інститутів громадянського суспільства.
На даний час, така група утворена в складі голови профспілкового комітету прокуратури області, голови ради ветеранів прокуратури області та прокурора Львівської області.
Контактний номер телефону ініціативної групи: (032) 235-47-29
Електронна адреса: [email protected]

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2284