Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2014

У поточному році вже розпочато 18 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення

У ході їх розслідування 31 особі повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень та 15 осіб відсторонено від посад.

Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності 1 працівник митної служби України, 6 працівників органів внутрішніх справ, 1 посадова особа районної державної адміністрації, 2 працівники системи охорони здоров’я, 1 службова особа юридичної особи приватного права, 2 посадові особи місцевого самоврядування, 2 посадовці системи освіти, а також по 1 особі з органів банківської сфери, антимонопольного комітету, ветеринарно-санітарної служби, облводуправління, держземагенства, судових органів та юстиції.

Також, правоохоронцями Львівщини задокументовано непоодинокі факти вчинення адміністративно караних корупційних діянь, за якими складено протоколи.

Зокрема, в поточному році спеціально уповноваженими суб’єктами складено 29 протоколів про вчинення корупційних правопорушень. За наслідками їх розгляду в суді до відповідальності притягнуто 4 державних службовців, серед яких 1 посадова особа районної державної адміністрації; 4 посадові особи інших органів державної влади; 6 посадових осіб органів місцевого самоврядування; 8 посадових осіб публічного права.

Активізовано також роботу з виявлення корупційних адміністративних правопорушень на пріоритетних напрямках.

Так, за зловживання у бюджетній сфері до відповідальності притягнуто 7 осіб; у сфері земельних відносин - 4; в агропромисловому комплексі -5; у паливно-енергетичному комплексі – 1 та ще 2 в сфері охорони довкілля.

Органами прокуратури Львівської області і у подальшому вживатимуться усі надані законом повноваження щодо координації діяльності правоохоронних органів з питань протидії корупції.

 

          Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 2470