Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2015

Прокуратура області вживає заходів для встановлення винних у розкраданні бюджетних коштів, виділених на проектування та будівництво стадіону «Арена Львів»

      Прокуратурою Львівської області перевірено законність закриття слідчим управлінням ГУ МВС України у Львівській області кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, відомості про яке внесені прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 07.04.14.
     Попередньо досудовим розслідуванням було встановлено, що з державного бюджету необґрунтовано перераховано одній з німецьких фірм 1 032 000 Євро за експертизу проектної документації щодо будівництва стадіону на вул. Стрийська - Кільцева дорога у Львові, замовником якої, згідно з договором, виступило Львівське комунальне підприємство «Дирекція з будівництва стадіону у м. Львові».
     Вивченням у прокуратурі області матеріалів кримінального провадження з’ясовано, що досудове розслідування проведено неповно та не з’ясовані фактичні обставини, що мають істотне значення у провадженні. Зокрема, не повно досліджено та не дано оцінку відповідності умов укладеного договору в частині визначення об’єкту проведення експертизи, актам виконаних робіт та фактично виконаним роботам.
     Першим заступником прокурора області незаконну постанову про закриття кримінального провадження скасовано та створено групу з досвідчених процесуальних керівників.
     З метою забезпечення всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи у цьому провадженні, стан досудового розслідування заслухано на оперативній нараді в управлінні нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, за наслідками якої надано вказівки на проведення першочергових слідчих (процесуальних) дій.
     Досудове розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Львівської області.

 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2633