Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2016

Прокуратура Львівської області вимагає посилити контроль за дітьми під час навчально-виховного процесу

Виховання в сім'ї є першоосновою розвитку дитини як особистості. Водночас, під час перебування дитини у школі за неї несуть відповідальність вчителі та директор навчального закладу. Саме на загальноосвітній навчальний заклад покладено обов’язок забезпечити дітям безпечні та нешкідливі умови навчання, а також умови для фізичного розвитку та зміцнення здоров'я, формувати засади здорового способу життя учнів.

У той же час, 30 вересня поточного року під час навчального процесу троє десятикласників та один дев’ятикласник однієї із шкіл Сколівського району отруїлися спритними напоями, які придбали у продуктовому магазині неподалік школи.

Встановлено, що горілку вони придбали близько 10 год. та розпили на спортивному майданчику біля школи під час перерви.

Лише через дві години, під час уроку дітям стало погано, у зв’язку із чим класний керівник викликала їм швидку медичну допомогу, яка відвезла їх до Сколівської ЦРЛ. До цього часу жоден вчитель не звернув увагу на те, що діти перебувають в стані сильного алкогольного сп’яніння та потребують допомоги медиків.

З огляду на вказаний випадок, прокуратурою Львівської області доручено відповідальним працівникам Сколівського відділення поліції встановити суб’єкт господарювання, де незаконно продали алкоголь вказаним дітям. На даний час, уже встановлено особу підприємця, на нього складено адміністративний протокол за ч.2 ст.156 КУпАП (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами), який скерований на розгляд адміністративної комісії відповідної сільської ради. Після його розгляду, прокуратура проконтролює щоб органи фіскальної служби застосували до суб’єкта господарювання фінансові санкції та позбавили його ліцензії на продаж алкоголю.

Крім цього, прокуратура наполягла на притягненні батьків цих учнів до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП, а саме за неналежне їх виховання.

З метою недопущення аналогічних фактів, прокуратурою області в Департамент освіти та науки Львівської ОДА скеровано лист з вимогою вжити невідкладних заходів до посилення контролю за дітьми під час навчально-вихованого процесу. Крім цього, поставлено питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності вчителів, які в той момент були відповідальними за дітей.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2494