Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2016

Чоловіка за агітацію сепаратизму в Інтернеті засуджено до 3 років позбавлення волі

Прокуратурою Львівської області підтримано державне обвинувачення стосовно мешканця м. Львова, підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України.

Як уже раніше повідомлялось, останній у себе вдома через соціальну інтернет-мережу «Вконтакті», з травня 2014 року по березень 2015 проводив незаконну агітаційну роботу серед користувачів Інтернету. Зокрема, розповсюджував на своїй сторінці статті (пости) із закликами до насильницької зміни або повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також до змін меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Його дії кваліфіковано за ч.2 ст.109 та ч.1 ст.110 КК України.

Відтак, за результатами розгляду вказаного кримінального провадження, 4 листопада поточного року вироком Франківського районного суду м. Львова згаданого громадянина визнано винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі із відстрочкою виконання покарання строком 3 роки.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 4259