Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2017

Прокуратура домоглась щоб матір, яка до смерті забила свою 3-х річну дитину все-таки провела 5 років за ґратами

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, Шевченківським відділом поліції розслідувалось кримінальне провадження про обвинувачення жінки у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, тобто за фактом заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті її малолітньої дочки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що засуджена 1 березня 2016 року перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в квартирі умисно нанесла численні удари руками та дерев’яними палками по голові, тулубу та кінцівках своїй 3-х річній дочці. У результаті отриманих тяжких тілесних ушкоджень дитина померла.

У грудні 2016 року вироком Шевченківського районного суду м. Львова обвинувачену визнано винною та засуджено до покарання у виді п’яти років позбавлення волі. Водночас, на підставі ст.75 КК України її було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком два роки та шість місяців.

Прокурором у кримінальному провадженні не погодившись з м’якістю призначеного покарання оскаржив вирок в апеляційному порядку.

Відтак, апеляційним судом Львівської області 2 березня 2017 року вирок Шевченківського районного суду м.Львова скасовано та ухвалено новий, відповідно до якого горе-матір засуджено до п’яти років реального позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 2285