Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2018

У прокуратурі області проведено навчання з питань застосування антикорупційного законодавства

Під головуванням заступника прокурора області Андрія Голомші, відбувся семінар на тему «Актуальні питання застосування антикорупційного законодавства щодо дотримання вимог фінансового контролю та встановленого порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів: практичні аспекти діяльності».

На вказаному заході, за участі представників управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Національної поліції України, управління внутрішньої безпеки у Львівській області ДВБ ГУ НП України, суддів першої та апеляційної інстанції, представника ради адвокатів у Львівській області, керівників місцевих прокуратур, їх заступників та відповідальних за вказаний напрямок роботи працівників обговорено проблемні питання, які виникають при складені адмінпротоколів, пов’язаних з корупцією, подальшого їх розгляду судами, звернуто увагу на прогалини законодавства.

За результатами обговорення, вдалось виокремити основну проблематику на вказаному напрямку роботи та шляхи її вирішення.

Крім цього, під головуванням начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Департаменту підтримання обвинувачення та представництва інтересів держави в судах Генеральної прокуратури України Валентини Сеник, відбувся семінар у режимі відеоконференції у якому взяли участь представники Національного агентства з питань запобігання корупції, Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України, начальники та прокурори відділів прокуратур областей, керівники місцевих прокуратур та їх заступники.

Під час семінару прокурори отримали відповіді з проблемних питань, що виникають під час заповнення електронних декларацій, поданні повідомлення про суттєві зміни в майновому стані та відкриті валютного рахунку в установі банку-нерезидента.

Також доповідачі звернули увагу на типові помилки, які найчастіше допускаються під час декларування. Окремо висвітлено питання відповідальності прокурорів за порушення вимог фінансового контролю.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1753