Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

Дрогобицьку виправну колонію №40 відвідав прокурор Львівської області

Свій візит Юрій Квятківський здійснив у супроводі працівників прокуратури та керівництва Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Керівники вказаних відомств розглянули питання дотримання конституційних прав в’язнів на належні умови утримання, медичне забезпечення, а також при залученні їх до суспільно корисної праці.

Також перевірено житлові та виробничі приміщення установи, дільницю посиленого контролю, камери дисциплінарного ізолятора, приміщення харчоблоку, пекарні та крамниці установи.

Під час спілкування із в’язнями прокурором з’ясовано умови їх тримання, забезпечення харчуванням, дотримання вимог закону щодо оплати та охорони праці, роз’яснено окремі питання кримінально-виконавчого законодавства.

Крім цього, прокурором області наголошено на належному забезпеченні засуджених спецодягом, засобами індивідуального захисту при залученні їх для робіт на підприємстві виправної колонії та організації функціонування кімнат для обігріву засуджених під час роботи на виробництві в холодну пору року.

Звернень засуджених щодо порушення їх конституційних прав в установі не надходило.

Принагідно звертаємо увагу, що у разі наявності інформації про порушення прав в’язнів під час відбування покарань у виправних колоніях області, така може бути надана на цілодобовий телефон «гарячої лінії» прокуратури області – (0322) 35-62-37, а також на адресу електронної пошти zpv@oblprok.lviv.ua.

Зазначені повідомлення будуть використані та перевірені під час чергових виїздів прокурора області в установи виконання покарань.

За наявності підстав вживатимуться заходи до поновлення порушених прав засуджених.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1829