Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2018

На Жидачівщині прокуратура попередила незаконне вибуття з комунальної власноті 8 га земель сільськогосподарського призначення

Львівський окружний адміністративний суд задоволив у повному обсязі два позови Стрийської місцевої прокуратури до Облазницької сільської ради, яка надала фізичним особам дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства у Новому Селі, що на Жидачівщині.

Прокуратура вимагала визнати чотири рішення органу місцевого самоврядування протиправними та скасувати.

Підставами для звернення прокурора до суду стали порушення Закону України «Про запобігання корупції» та Земельного кодексу України.

Встановлено, що оскаржувані рішення приймались в умовах реального конфлікту інтересів.

Зокрема, один із депутатів та секретар сільської ради голосували за виділення спірних земельних ділянок для близьких родичів та для себе.

Жидачівським районним судом вказаних осіб визнано винними у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП України (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Відтак, завдяки втручанню прокуратури, попереджено незаконне вибуття із комунальної власності 8 га земель сільськогосподарського призначення.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2708