Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

У Львові прокурори організували навчально-практичний семінар

У п’ятницю, 13 квітня, з ініціативи прокуратури Львівської області на базі Львівського державного університету внутрішніх справ відбувся навчально-практичний семінар, де відтворювали невідкладні першочергові слідчі дії, що проводяться під час розслідування злочинів проти життя.

Із вступним словом виступив прокурор Львівської області

Юрій Квятківський, керівник Головного управління Нацполіції Львівщини Валерій Середа та ректор вказаного навчального закладу Роман Благута.

«Головною метою сьогоднішніх занять є обговорення проблемних питань, які виникають під час першочергових слідчих дій, а також їх практичне застосування у досудовому розслідуванні. Варто сказати, що умисні вбивства – найнебезпечніша категорія злочинних діянь, на які гостро реагує суспільство та очікує від правоохоронних органів якнайшвидшого розкриття», – зазначив очільник прокуратури області Юрій Квятківський.

У заході взяли участь працівники органів прокуратури, Нацполіції, «Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України», кінологічного центру, експерти "Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи" та викладачі Львівського державного університету внутрішніх справ. 

Семінар складався із практичної частини, робочого етапу, аналізу отриманих результатів та підведення підсумків. Слухачі мали змогу оцінити і обговорити доповіді уповноважених осіб.

Зокрема, під час виступу начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Львівської області Вероніка Загрева зосередила увагу на забезпеченні прав дитини на захист під час досудового розслідування кримінальних правопорушень проти життя, зазначила, що потрібно виважено підходити до прийняття рішень, враховувати обставини у яких проживають і виховуються діти, а також наголосила на усуненні недоліків у роботі і попередила про відповідальність за вчинені порушення. 

 

 

 

Крім цього, розглядались питання кримінально-правової кваліфікації злочинів проти життя особи, новели кримінального процесуального кодексу України у 2018 році, окремі аспекти призначення судово-медичної експертизи.

Також, під час практичної частини слідчі Нацполіції та прокурори місцевих прокуратур взяли участь у моделюванні максимально наближених умов до огляду місця події, вони були поділені на 5 робочих груп, кожна з яких отримала завдання з конкретною навчальною фабулою.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2772