Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Львівською місцевою прокуратурою №1 вживаються заходи для повернення земельної ділянки вартістю понад 4 млн грн у комунальну власність

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено, що рішенням Господарського суду Львівської області від 25.04.2017 задоволено позов приватного підприємства до товариства з обмеженою відповідальністю про визнання права власності на земельну ділянку.

Вказаним рішенням суду визнано право приватної власності на земельну ділянку площею майже 0,5 га, вартістю понад 4 млн грн на вул. Пасічній у м. Львові за суб’єктом господарювання.

Водночас, за результатами перевірки встановлено, що жодних рішень Львівською міською радою як власником щодо згаданої земельної ділянки не приймалися, документація із землеустрою не затверджувалася, а міська рада до справи залучена не була.

Так, прокуратурою в інтересах Львівської міської ради подано апеляційну скаргу на рішення господарського суду Львівської області.

Відтак, постановою Львівського апеляційного господарського суду від 15.01.2018 задоволено апеляційну скаргу місцевої прокуратури та скасовано рішення Господарського суду Львівської області від 25.04.2017.

Зазначимо, з огляду на те, що вказана земельна ділянка відчужена суб’єктом господарювання на підставі договору купівлі-продажу ще до скасування рішення суду першої інстанції, місцева прокуратура пред’явила позов в інтересах Львівської міської ради до теперішнього власника земельної ділянки про її витребування в користь територіальної громади.

На даний час, розгляд справи триває.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1793