Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2018

Підсумки роботи прокуратури Львівщини у сфері міжнародного співробітництва

За час набуття незалежності Україна послідовно розбудовує систему міжнародного співробітництва щодо боротьби зі злочинністю, у тому числі з питань взаємної правової допомоги у кримінальних справах, а відтак прокуратурою Львівської області проведена певна робота у цій сфері.

Зокрема, забезпечено виконання 59 запитів компетентних органів іноземних держав (які надходили як у централізованому, так і у децентралізованому порядку).

У тому числі 13 – про перейняття кримінального переслідування.

Також забезпечено підготовку 12 запитів про надання правової допомоги щодо виконання процесуальних дій та їх скерування до компетентних органів іноземних держав.

Разом з цим, відповідна діяльність здійснена з питань видачі (екстрадиції) громадян, які вчинили злочини та переховувалися від слідства та суду як в Україні, так і за її межами.

Прокуратурою організовано підготовку та скерування 2 клопотань про видачу затриманих на території іноземних держав громадян України, які перебували у розшуку.

Крім цього, на даний час відділом міжнародного співробітництва прокуратури області проводяться 5 екстрадиційних перевірок. Фактично видано 2 осіб.

Зазначимо, що конструктивна співпраця з міжнародними організаціями в рамках міжнародного співробітництва триває та є одним із пріоритетів діяльності прокуратури.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1703