Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

Комп’ютерний «хакер» з Львівщини може опинитись у в’язниці

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, за допомогою працівників відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області Карпатського УКП ДКП НП України, задокументовано факт здійснення 19-річним мешканцем с.Рясне-Руське несанкціонованого втручання в роботу облікових записів соціальних мереж та розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Працівниками Галицького відділу поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1,ч.2 ст.361 КК України.

Встановлено, що на початку лютого 2017 року, хлопець, за допомогою персонального комп'ютера, створив Інтернет-сайт, на якому пропонував послуги «хакера».

Йдеться про несанкціонований доступ (злом) до облікових записів, електронних скриньок тощо.

Зв’язатись із зловмисником можна було за допомогою спільноти «Agresor Hacking | Послуги Хакера» у соцмережі «ВКонтакте», яку він теж створив та адміністрував.

Правопорушник міг отримати доступ до облікових записів, змінити пароль та заблокувати доступ дійним користувачам.

За відновлення такого доступу лиходій вимагав гроші.

Крім цього, він розмістив на сайті програмне забезпечення, яке дозволяло незаконно втручатись у роботу мобільних телефонів з операційною системою «Android» та вільно переглядати телефонну книгу, фотографії та вхідні-вихідні виклики.

Вказаній особі повідомлено про підозру по 25 фактах за ч.ч.1,2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електро-обчислювальних машин (компютерів), автоматизованих систем, компютерних мереж чи мереж електрозвязку) КК України та одним епізодом за ч.1 ст.361-1 КК України (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут).

На даний час кримінальне провадження скеровано до суду.

Довідково: санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2485