Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

Львівська місцева прокуратура №2 проаналізувала стан злочинності серед неповнолітніх

Встановлено, що у Залізничному районі м.Львова спостерігається збільшення кількості злочинів, вчинених неповнолітніми.

Так, протягом 5 місяців 2018 року, 10 неповнолітніми вчинено 11 злочинів, у той час упродовж усього 2017 року 8 неповнолітніми вчинено лише 9 злочинів.

Переважно спостерігається тенденція до вчинення неповнолітніми корисливих злочинів проти власності, зокрема, йдеться про 4 замахи на крадіжку (із яких 2 – на повторну), 3 крадіжки, 1 замах на крадіжку, поєднану з проникненням в житло, 1 незаконне заволодіння транспортним засобом, а також два заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень.

Основними причинами вчинення підлітками злочинів є те, що вони проживають у малозабезпечених та неповних сім`ях, де часто батьки (або особи, які їх замінюють) ведуть аморальний спосіб життя, належно не контролюють дітей, не стежуть за навчанням, дозвіллям.

Також у районі недостатня робота фізкультурно-спортивних закладів для дітей та інше.

Відтак, прокуратурою скеровано лист у відділ превенції Залізничного відділу Нацполіції у Львівській області, у якому наголошено на необхідності вжиття заходів щодо упередження вчинення неповнолітніми злочинів.

Прокуратура вимагає забезпечити проведення у навчальних закладах лекцій і практичних занять, також зустрічей з адміністрацією навчальних закладів та представниками батьківських комітетів та інших заходів, спрямованих на формування у дітей правосвідомої поведінки, навичок до здорового способу життя.

Крім цього, наголошено на необхідності профілактичної роботи, ознайомлювальних, попереджувальних та виховних бесід з дитиною та її родичами (законними представниками), а також важливості відвідування домівок дітей відповідальнми працівниками.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2617