Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2018

У Львові судитимуть трьох розбійників

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, слідчими Нацполіції Львівщини скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки, яка з метою протиправного збагачення, спланувала, організувала та координувала розбійний напад на іноземного громадянина у ніч з 16 на 17 березня 2018 року у місті Львові.

Встановлено, що у змові із уродженкою Тернопільщини «діяли» ще троє спільників – 29-річний львів’янин, 24-річний азербайджанець та невстановлена слідством особа, стосовно якої слідство ще триває.

Нанісши потерпілому декілька ударів металевою палицею по тулубу і кінцівках та погрожуючи розправою, його насильно помістили до автомобіля і вимагали 8 тис доларів США, які, на думку зловмисників, знаходились у сумці чоловіка. Коли той відмовився, його знову били і навіть душили.

У той час коли іноземець втратив свідомість, один із лиходіїв вирвав з його рук сумку із цінними речами та пересів до іншого авто, інші учасники злочину попрямували у напрямку вулиці Професорської.

Проте згодом, неподалік будівлі №1, потерпілому вдалося утекти.

Відповідно до висновку експертів, чоловік отримав струс головного мозку, численні гематоми і садна на обличчі, ключиці, руці.

Такі дії раніше судимої за незаконне переправлення осіб через державний кордон України організаторки та вказаних осіб кваліфіковано за ч.3 ст.27–ч.2 ст.187 КК України (розбій), ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

За вчинене обвинуваченим загрожує до 15 років ув’язнення зі конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2495