Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2018

Ювенальні прокурори активно відстоюють в судах інтереси держави у сфері охорони дитинства

Так, у поточному році на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства до суду пред’явлено 30 позовів на загальну суму 6,6 млн грн.

Судами задоволено 21 позов на загальну суму 18,1 млн грн, відповідачами у ході судового розгляду добровільно відшкодовано 6 млн грн.

До прикладу, у липні поточного року господарським судом Львівської області задоволено позов прокуратури області про визнання недійсним договору оренди приміщення ЛНУ імені І.Франка площею 350 кв.м. та вартістю 17,9 млн. грн., наданого Регіональним відділенням ФДМ України по Львівській області всупереч освітнім цілям під кафе – бар, у якому здійснювався продаж слабоалкогольних напоїв.

Цим же судом у зв’язку із добровільним виконанням в червні поточного року закрито провадження у справі за позовом Львівської місцевої прокуратури №1 в інтересах держави в особі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького до суб’єкта господарювання про визнання недійсним договору та повернення навчальному закладу земельної ділянки площею 511 га, вартістю 6 млн грн.

Крім цього, судом задоволено позови Дрогобицької та Городоцької місцевих прокуратур, які оскаржували неправомірне надання в оренду суб’єктам господарювання приміщень школи та садка загальною площею 115 кв м та вартістю 117 тис грн.

Також на розгляді цього ж суду перебувають позови Львівської місцевої прокуратури №2 та Львівської місцевої прокуратури №3, в яких оспорюється нецільове використання приміщень навчальних закладів загальною площею майже 50 кв м та вартістю близько 500 тис грн.

Окрім цього, Львівським окружним адміністративним судом підтримано позиції 5 місцевих прокуратур та зобов’язано органи місцевого самоврядування взяти на баланс і затвердити плани інвентаризації, паспортизації понад 30 дитячих майданчиків, оскільки їх бездіяльність призводить до занедбаного стану останніх, створення небезпечних умов їх використання та можливого травмування дітей.

Цей же суд за позовами Городоцької місцевої прокуратури прокурора зобов’язав органи освіти вжити заходів до виготовлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки загальною площею 36,39 га, які перебувають у користуванні навчальних закладів на території Городоцького та Мостиського районів, оскільки їх відсутність створює передумови для зловживань та може призвести до відчуження земельних ділянок. Рішення суду набрали законної сили та перебувають на виконанні.

На даний час розгляді судів перебувають ще 14 позовів на загальну суму 630 тис грн.

Відтак, з метою недопущення порушень інтересів держави у сфері охорони дитинства ювенальними прокурорами забезпечено участь у розгляді судами 21 справи.

Робота на даному напрямі триває.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1764