Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2018

Заступника мера, який отримав 8 тис грн неправомірної вигоди, відсторонили від посади на Львівщині

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчими Нацполіції та працівниками Управління захисту економіки у Львівській області цьогоріч, 29 серпня, затримано заступника міського голови однієї з міських рад на Львівщині, який вимагав та одержав від особи 8 тис гривень неправомірної вигоди.

За ці кошти службовець обіцяв посприяти особі у наданні міською радою дозволів на оренду окремих елементів благоустрою для розміщення пересувних елементів вуличної торгівлі під час проведення ярмарків, а також допомогти з укладенням відповідних договорів оренди.

Так, 30.08.2018, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням свого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди), а наступного дня Галицьким районним судом м. Львова обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням альтернативи внесення 140960 гривень застави.

Крім цього, зазначимо, що фігуранта відсторонено від займаної посади на 2 місяці.

На даний час проводяться необхідні слідчі (розшукові) та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення цього кримінального правопорушення.

Довідково: санкція вказаної статті передбачає до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1907