Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2018

Службовцю комунального підприємства на Львівщині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчими Нацполіції та оперативниками Управління захисту економіки Львівщини, виявлено факт привласнення службовими особами Самбірського комунального підприємства бюджетних коштів при закупівлі техніки та отримання при цьому неправомірної вигоди.

Встановлено, що присвоєння державних грошей здійснили цьогоріч керівник комунпідприємства та працівник суб’єкта господарювання, який здійснював поставку техніки.

Правоохоронці з’ясували як вказані особи організували незаконну схему.

Спершу зловмисники провели контрольовану процедуру закупівлі комунальної техніки за бюджетні кошти, а згодом – отримали неправомірну вигоду за рахунок завищення вартості придбаного товару.

Зазначимо, що переможець конкурсу був визначений заздалегідь.

Таким чином, правопорушники, як підтвердила експертиза, завдали територіальній громаді міста збитків на суму майже 400 тис грн.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч.2 ст.364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам).

Лиходіям вже повідомлено про підозру. Крім цього, перевіряються інші можливі факти вчинення цими особами злочинних дій.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 3 до 6 років, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1744