Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Прокуратура скасувала ще одну незаконну реєстрацію права власності на нерухоме майно у Львові

Під час здійснення представницької діяльності Львівською місцевою прокуратурою №2 виявлено факт незаконної реєстрації права власності на нерухоме майно на вулиці Шараневича, 5 у Львові.

Так, у вересні 2016 року керівник місцевої прокуратури звернувся до Залізничного районного суду м. Львова із позовом у інтересах держави (в особі Львівської міської ради, Залізничної районної адміністрації, Інспекції ДАБК у м. Львові) до двох фізичних осіб та Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки".

Прокурор вимагав скасувати рішення реєстратора щодо вказаного нерухомого майна, а також визнати недійсними договори купівлі-продажу.

Як було встановлено, на підставі рішення Залізничного районного суду м. Львова ще у 2011 році за відповідачем зареєстровано право власності на оспорювану будівлю, яку згодом громадянин відчужив іншій особі.

Проте, цьогоріч у лютому, Залізничний районний суд м.Львова не підтримав позицію прокуратури.

А тому, органи прокуратури звернулись до суду апеляційної інстанції, який у вересні цього року задоволив усі позовні вимоги.

Відтак, на підставі судового рішення, 05.10.2018, до державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування незаконної реєстрації права власності на будівлю у м. Львові.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1684