Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2018

Прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості екс-керівнику одного із львівських комунальних підприємств

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, Залізничним відділом поліції, спільно з Управлінням захисту економіки у Львівській області, ще у листопаді 2017 року задокументовано факт службової недбалості тодішнім керівником одного із комунальних підприємств міста Львова.

Службовець неналежно виконав свої службові обов’язки будучи особою, уповноваженою на здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Встановлено, що він уклав договір, відповідно до якого, підприємство зобов’язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу, проте, воно, згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи, не відповідає чинним галузевим нормативним актам, будівельним вимогам та умовам договору.

Також, фігурант підписав акт прийому-передачі цього техніко-економічного обґрунтування і, як наслідок, державним інтересам було завдано шкоди на суму майже півмільйона гривень.

Відтак, з урахуванням того, що підозрюваний є водночас і депутатом Львівської обласної ради, йому, відповідно до п.1 ч.1 ст.481 КПК України, у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, прокурором Львівської області Юрієм Квятківським повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Тепер зловмиснику загрожує до 5 років в’язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі органів прокуратури Львівської області.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1829