Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2019

Прокуратура області домоглася призначення серійному крадію покарання у виді позбавлення волі

Цьогоріч у березні, Львівський апеляційний суд погодився з доводами прокурора щодо незаконності вироку суду першої інстанції, який звільнив від відбування покарання викрадачу чужого майна.

Зазначимо, що йдеться про інциденти, які відбувалися упродовж травня – вересня 2015 року у Дрогобичі на Львівщині.

Зокрема, 37-річний зловмисник, проникав у підсобні, підвальні приміщення, а також під’їзди житлових будинків і викрадав звідти чуже майно.

Своїми неправомірними діями крадій заподіяв потерпілим матеріальних збитків на понад 8 тис грн.

Дрогобицький міськрайонний суд засудив злодія за ч.2 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) та ч.3 ст.185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане з проникненням у інше приміщення) до покарання у виді штрафу в розмірі 13 тис 600 грн.

Перевіряючи законність цього вироку, апеляційний суд дійшов до висновку про явну несправедливість призначеного судом першої інстанції покарання у виді штрафу, оскільки правопорушник раніше притягався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину проти власності, на шлях виправлення не став та, будучи звільненим від відбування раніше обраного йому покарання, ще до закінчення іспитового строку повторно вчинив сім епізодів таємного викрадення чужого майна.

Відтак, вироком Львівського апеляційного суду обвинуваченому обрано покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1811