Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2019

Вісьмох чиновників на Самбірщині покарали за порушення вимог антикорупційного законодавства

Самбірською місцевою прокуратурою упродовж трьох місяців 2019 року забезпечено участь прокурорів у розгляді 32 протоколів про вчинення особами адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, складених та скерованих до суду стосовно 22 осіб.

За результатами розгляду 13 протоколів - 8 осіб визнано винними та призначено адміністративне стягнення у виді штрафу, 17 протоколів стосовно 12 осіб ще перебувають на розгляді в суді.

Також в порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», місцевою прокуратурою внесено 9 подань, з яких 2 уже розглянуто .

Зазначимо, що адміністративні корупційні правопорушення вчинялись депутатами Самбірської районної та Рудківської міської рад, Чаплівської сільської ради, колишнім головним державним виконавцем одного з районних відділів державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області, начальником відділу у Старосамбірському районі ГУ Держгеокадастру у Львівській області та іншими посадовцями.

Так, депутати та інші особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, переважно, несвоєчасно подавали до Національного агентства з питань запобігання корупції щорічні декларації, а також не повідомляли про суттєві зміни у майновому стані у терміни, визначені законом.

Вказані адмінправопорушення, передбачені ч.1 ст.172-6 КУпАП (несвоєчасне подання без поважних причин декларації), ч.2 ст.172-6 КУпАП (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані).

Загальна сума накладених штрафів склала понад 8,8 тис грн.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 1441