Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Прокурори підписали підозру поліцейській з Львівщини

За версією слідства, слідча районного відділу поліції Львівської області у вересні минулого року отримала від мешканця Яворівського району 2 тис доларів США неправомірної вигоди за не притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зясувалось, що чоловік хотів уникнути покарання за ймовірно вчинений злочин, передбачений ст.350 КК України (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), за це і надав хабара.

Зазначимо, що незважаючи на складність доведення злочину, вчиненого особою добре обізнаною із формами та методами фіксування подібних правопорушень, все ж вдалось зібрати докази для оголошення підозри.

Такі дії поліцейської, яка імовірно вжила достатньо заходів для конспірації, кваліфікували за ч.3 ст.368 КК України (прохання надати та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії, з використанням наданого їй службового становища).

Наразі прокурори вирішують питання про обрання фігурантці запобіжного заходу.

За вчинене їй загрожує від 5 до 10 ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також конфіскація майна.

Спільно зі оперативниками Управління СБУ у Львівській області, слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, під процесуальним керівництвом Прокуратури.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2484