Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2020

Львівські прокурори готують підозру для причетних до збуту «метадону» зловмисників

Під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури слідчими поліції, спільно із фахівцями Управління СБУ у Львівській області встановлено, що на території Львівщини, Київщини та Житомирщини здійснювався збут наркотичного засобу «метадон», який, за версією слідства, організував 41-річний мешканець Жовківського району.

При цьому, фігурант залучив до протиправної діяльності двох чоловіків віком 41 і 20 років та 36-річну жінку – мешканців Львівщини, яких затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованих обшуків вилучено та скеровано на експертне дослідження наркотичні речовини, а також грошові кошти, засоби зв’язку та інші можливі речові докази.

Крім цього, на території Житомирської області проведено обшук у «нарколабораторії», де група осіб закуповувала наркотичні засоби для їх збуту. Там знайдено та вилучено близько 5 кг наркотичних засобів.

Наразі прокурори готують підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, а також клопотання до суду про обрання запобіжних заходів.

Покарання, передбачене санкцією статті, становить до 8 років позбавлення волі.

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1695