Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2020

У Кам’янка-Бузькому районі повідомили про підозру чоловіку, який потравмував поліцейського

За процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру 46-річному жителю Житомира, який, за версією слідства, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).

Ідеться про випадок, який стався у понеділок, 14 вересня цього року, у с.Великосілки Кам’янка-Бузького району.

Того ранку поліцейські зупинили "Ауді А6" на литовській реєстрації для перевірки документів, однак, водій автівки відмовився надавати страховий поліс, після чого розпочав словесний конфлікт, який згодом переріс у лайку.

Уже згодом, після з’ясування обставин та припинення суперечки, 17-річний син водія нецензурно висловився на адресу інспекторів, які кваліфікували такі дії як адмінправопорушення, передбачене ст.173 КУпАП.

Поліцейські підійшли до автомобіля щоб оформити протокол та попросили юнака вийти, проте, той не реагував.

У цей час батько рушив та, ігноруючи законні вимоги зупинитися, продовжив рух.

Чоловік протягнув по дорозі обох патрульних, які тримались за отвори опущених вікон передніх дверей, більше 10 метрів. Як наслідок, один із них отримав травми та забої.

На цей час прокурори готують клопотання до суду для обрання водію міри запобіжного заходу.

Тепер кермувальнику загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3400 грн), арешт на строк від 3 до 6 місяців, обмеження волі на строк до 4 років або до 2 років ув’язнення.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1441