Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2020

На Самбірщині судитимуть трьох чоловіків за незаконний видобуток гравію

Самбірською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо трьох жителів Старосамбірського району за незаконне видобування корисних копалин, тобто за кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.240 КК України.

 

Встановлено, що у кінці жовтня цього року троє чоловіків 25, 65 та 59 років біля річки Вигор без дозвільних документів завантажили в кузов вантажного автомобіля, піщано-гравійну суміш в кількості понад 6 м3, яка згідно чинного законодавства відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.

 

За клопотанням прокурора судом накладено арешт на техніку, за допомогою якої здійснювався видобуток: автомобіль марки «Камаз-5320» та екскаватор «Hitachi».

 

Досудове розслідування, яке здійснювали слідчі СВ Старосамбірського ВП Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області, завершене.

 

Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від 3000 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51000 – 85000 грн) або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1361