Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2020

У Львові затримали організатора нелегального переправлення іноземців через кордон

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури слідчими СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УБЗПТЛ ГУ НП у Львівській області та ГОРВ Львівського прикордонного загону у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо незаконного переправлення осіб через державний кордон України затримано організатора переправлень (ч.2 ст.332 КК України).

 

Встановлено, що 62-річний громадянин Туреччини незаконно переправляв через українсько-польський кордон громадян з країн Азії. За версією слідства, за успішну переправу 5 осіб він мав отримати 10 тис доларів.

 

Під час проведення слідчих дій, при спробі перетину кордону України у с.Нижанковичі (Старосамбірський район) затримано 5 громадян Республіки Ірак, які в обхід пункту пропуску намагались потрапити до Польщі. Наразі всі вони перебувають в пункті тимчасового тримання для складання адміністративних протоколів за ч.2 ст.204-1 КУпАП.

 

У ході проведення обшуків за місцем проживання організатора вилучено: мобільний телефон з сім-картами, 492 доларів США, 100 Євро, 1087 грн, 15 турецьких лір, банківські карти, посвідчення водія, заява про отримання коштів Western Union.

 

Фігуранта затримано у порядку ст.208 КПК України.

 

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Більше і фото тут: www.facebook.com/lviv.gp.gov.ua/posts/2891055357838139

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1361