Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Обласна прокуратура в апеляції домоглася позбавлення водійських прав за смертельне ДТП

Львівський апеляційний суд погодився з апеляційною скаргою обласної прокуратури щодо незаконності вироку суду першої інстанції про позбавлення водійських прав за смертельне ДТП.

 

Встановлено, що у вересні 2017 року 21-річний (на той момент) мешканець с.Бісковичі Самбірського району, керуючи автомобілем «MERCEDES-BENZ SPRINTER», у районі с.Бісковичі виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем. Внаслідок зіткнення його авто перекинулося і придавило пішохода, що стояв на узбіччі. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер.

 

Суд першої інстанції засудив водія за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого (ч.2 ст.286 КК України) на 5 років позбавлення волі (з іспитовим терміном на 3 роки ) БЕЗ позбавлення права керування транспортним засобом.

 

Однак, завдяки принциповій позиції обласної прокуратури апеляційний суд скасував рішення Самбірського міськрайонного суду Львівської області і ухвалив новий вирок - 5 років позбавлення волі (з іспитовим терміном на 3 роки) з позбавлення права керування транспортним засобом на 3 роки.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1258