Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2021

Збитки на понад 3 млн грн бюджетних коштів: повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи

Львівською обласною прокуратурою в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїх службовим становищем та службового підроблення офіційних документів, повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи                          .

Встановлено, що в період з листопада 2018 року по березень 2020 року 4 службових осіб облдержадміністрації – замовник виконання робіт та 2 службових осіб суб’єкта господарювання – виконавець робіт, аби привласнити виділені з обласного бюджету кошти, розробили злочинний план, відповідно до якого останні вносили неправдиві відомості в офіційні документи щодо обсягів та вартості робіт з будівництва та ремонту 3 об’єктів на території області.

В свою чергу, на підставі погоджених та затверджених посадовцями держустанови документів, на рахунки комерційної структури були перераховані кошти.

Внаслідок злочинної діяльності заподіяно збитків на загальну суму 3,2 млн грн.

На цей час чотирьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 КК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим членам організованої групи та обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України, триває.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень підозрюваним загрожує максимальне покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277