Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Крадіжки на понад 3,5 млн грн: справу передано до суду

Львівською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо організатора та учасників злочинної групи, а також їх спільників, яких обвинувачують у вчиненні таємного викрадення чужого майна (крадіжок) з офісних та інших приміщень, на території регіону і суміжної області (ч.ч. 3,4,5 ст. 185 КК України).

Як ми інформували раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=283980&fp=170), у групу входив 43-річний організатор та 41-річний та 52-річний виконавці,  із залученням за попередньою змовою ще двох осіб віком 29 та 44 роки.

Чоловіки, шляхом злому вхідних дверей або розбивання вікон, проникали в офісні чи інші приміщення, де крали кошти та дороговартісні речі.

За версією слідства, учасники угруповання, аби мінімізувати час на скоєння злочинку, тривалий час готувалися та чітко розподіляли ролі кожного учасника на місці події, а також використовували новітню спецтехніку. При підготовці вони користувалися одними автомобілями, а під час самого злочину – іншими, які по завершенню крадіжки продавали чи розбирали на запчастини.

Сума заподіяних збитків складає понад 3,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід - УСР у Львівській області ДСР НП України.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1301