Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

15 000 доларів США за дозвіл на будівництво автомийки – затримано директора комунального підприємства на Львівщині

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди директора спільного комунального підприємства Пустомитівської райради на Львівщині (ч. 3 ст. 368 КК України).

 

За даними слідства, службовець вимагав від громадянина України неправомірну вигоду в сумі 15 000 дол США за видачу дозволу на будівництво автомийки на об’їзній дорозі Львова, а також за погодження необхідних дозвільних документів керівництвом Управління патрульної поліції у Львівській області.

 

Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди – 7000 дол США директора комунального підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України. Всього він одержав 8800 доларів США.

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, скерування до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

 

Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.

 

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Львівським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1402