Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

2 млн грн за невідремонтовані дороги: директора господарського товариства підозрюють у привласненні чужого майна

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з ТзОВ на Львівщині за службове підроблення та заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах  (ч.1 ст.366, ч.4,5 ст.191 КК України).

 

Встановлено, що в період 2018-2019 років ТзОВ, як генпідрядник, мало провести капітальний ремонт доріг у смт.Великий Любінь та у с. Бартатів (Городоцький район). Роботи були виконані не в повному обсязі та з порушенням норм чинного законодавства, проте керівник господарського товариства вніс неправдиві відомості у акти приймання виконаних будівельних робіт, що і дозволило отримати кошти, виділені на ремонт.

 

Як наслідок, керівник фірми заволодів коштами місцевих бюджетів на суму майже 2 млн грн.

 

Наразі тривають слідчі дії, проводяться обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного керівника, а також осіб, які можуть бути причетні до вказаного кримінального правопорушення.

 

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області та працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк від 7 до 12 з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1450