Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Домашній насильник побив адвоката своєї дружини

Франківською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт щодо 51-річного жителя Львова, якого обвинувачують у нанесенні тілесних ушкоджень особі, що надає правову допомогу (ч.2 ст.398 КК України).

 

Встановлено, що наприкінці лютого відбулося судове засідання, на якому розглядалася справа про видачу обмежувального припису обвинуваченому в інтересах його колишньої 46-річної дружини та їхньої доньки, за результатами якої чоловікові заборонили наближатися до них ближче, ніж на 50 м та будь-яке спілкування (у тому числі посередництвом техніки). Після завершення засідання, насильник, невдоволений результатом розгляду справи та діями адвоката колишньої дружини, напав на правозахисника та декілька разів його вдарив у різні частини тіла, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1794