Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

10 000 доларів США за сприяння у проведенні перевірки дотримання антимонопольного законодавства: посадовця Київської ОДА взяли під варту

Суд розглянув клопотання Львівської обласної прокуратури, визнав обґрунтованою підозру та обрав заступнику начальника одного із управлінь Київської обласної державної адміністрації найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави 500 тис грн.

Як ми повідомляли раніше (https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=293295), посадовець, будучи колишнім працівником Антимонопольного комітету України, вимагав неправомірну вигоду від підприємця в сумі 10 тис доларів США. Натомість він мав вплинути на службову особу Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України задля сприяння під час проведення перевірки суб’єкта господарської діяльності щодо дотримання антимонопольного законодавства.

Затримали чоловіка у порядку ст.208 КПК України після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1315