Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

У Львові вчергове викрили масове виробництво підроблених тестів на COVID-19

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури на шахрайському заволодінні коштами громадян, під приводом проведення дослідження на SARS-Cov2, та видачі відповідних довідок з негативним результатом викрито місцевого підприємця (ч.3 ст.190 КК України).

Встановлено, що підприємство, яке займалося оформленням документів для виїзду за кордон, додатково своїм клієнтам пропонувало за окрему плату отримати довідку про проходження ПЛР-тесту на COVID-19 з негативним результатом. Вартість такої довідки складала 600 – 800 грн. Ці документи використовувались для швидкого та безперешкодного перетину кордону та для уникнення 14-денної самоізоляції після повернення в Україну.

У ході проведення 6 обшуків у офісних приміщеннях фірм та у автомобілі вилучено: печатки підприємств, комп‘ютерну техніку, носії інформації, чорнові  записи, мобільні телефони, підроблені довідки щодо результатів тестування на COVID-19.

Наразі тривають слідчі дії, призначені експертизи, по завершенні яких буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру причетним до скоєння цього правопорушення.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу відділу контррозвідувального захисту економіки Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 1506