Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2021

Прокурори добилися розгляду справи щодо знесення самобуду на вул.Під Голоском

Восьмим апеляційним адміністративним судом задоволено скаргу Львівської обласної прокуратури та скасовано ухвалу суду першої інстанції щодо відмови цим судом розглядати позов прокуратури до однієї з будівельних компаній Львова про знесення самочинно збудованого об`єкта на земельній ділянці комунальної власності.

Так, прокурори звернулися до суду з проханням знести самочинно збудований об`єкт на земельній ділянці комунальної власності площею 0,45 га на вул.Під Голоском у Львові з компенсацією витрат, пов`язаних зі знесенням цього об`єкта за рахунок забудовника. Проте суд першої інстанції позовну заяву повернув, оскільки, на його думку, були відсутні підстави для такого звернення, що і стало причиною подачі скарги у апеляцію.

Відтак, апеляційний суд погодився, що у спірному випадку наявний як державний, так і суспільний інтерес і звернення прокурора до суду спрямоване на задоволення суспільної потреби у відновленні законності щодо забезпечення дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1128