Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2021

Службовця «Львіввугілля» судитимуть за службову недбалість на понад 3,2 млн грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно одного із заступників генерального директора державного підприємства «Львіввугілля» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки  (ч.2 ст.367 КК України).

Встановлено, що обвинувачений, будучи уповноваженою особою на проведення закупівлі товарів, необхідних для локалізації та ліквідації коронавірусної хвороби, не забезпечив проведення перевірки умови проектів договорів на предмет їх доцільності та економічної ефективності. В подальшому підписав такі та завірив відтиском печатки підприємства. Це призвело до придбання півмасок фільтрувального типу TFM 220 у кількості понад 300 тис штук за завищеною ціною.

Як результат, державному підприємству було заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 3,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1195