Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

На Львівщині викрито схему ввезення нової техніки та брендового одягу на понад 70 млн грн під виглядом гуманітарної допомоги

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури викрито схему ввезення на територію України нового товару під виглядом гуманітарної допомоги з використанням підроблених документів ( ч.ч. 1, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, правоохоронцями виявлено факт перевезення через державний кордон України вантажівкою із напівпричепом комп’ютерної техніки, телефонів,  нового брендового одягу і  взуття під видом гуманітарної допомоги.

В ході огляду у вищевказаному транспортному засобі виявлено та вилучено 14 палетів та 951 коробку з комп’ютерною технікою, мобільними телефонами відомих марок, новим жіночим взуттям та брендовим одягом. При цьому в офіційних документах було вказано, що товар є гуманітарною допомогою.

За попередніми даними вартість незаконно переміщених товарів становить понад 70 млн грн.

Наразі на вказаний товар накладено арешт та призначено проведення судово-товарознавчих експертиз.

Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчиненого кримінального правопорушення.

Заходи з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу співробітників прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1243