Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

На Львівщині викрито схему контрабандного ввезення брендових товарів під виглядом пустої вантажівки та несплата податку – у службовій недбалості підозрюється інспектор Галицької митниці

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру службовій особі одного із митних постів Галицької митниці за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, державний інспектор відділу митного оформлення одного з митних постів Галицької митниці Держмитслужби діяв у схемі з іншими службовцями митниці щодо сприяння підприємствам в ухиленні від сплати податків. Посадовець безпідставно пропустив на територію України, без сплати обов’язкових митних платежів, 2 грузових транспортних засоби, які належать підприємству, пов’язаному з особою, відносно якої рішенням РНБО застосовано персональні санкції.

Так, під час митного оформлення посадовець не провів огляду транспортного засобу та не проконтролював вміст вантажного відсіку, де знаходився брендовий одяг, косметика і парфуми. Після чого, видав документ, що підтверджував неправдиву інформацію про відсутність вантажу та надав право на виїзд з зони митного контролю без сплати митних платежів.

Внаслідок ухиленню від сплати обов’язкових митних платежів державі заподіяно збитків на суму понад 4,3 млн грн.

Слідчі дії тривають, вирішується питання обрання запобіжного заходу та встановлюється причетність інших осіб до вчинення даного злочину.

Операцію з викриття прокуратурою проведено спільно з слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові та співробітниками відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці, за матеріалами ГУ «Д» ДЗНД СБУ.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1360