Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2022

6 тис доларів США за незаконне переправлення чоловіків за кордон – на Львівщині викрито схему

Львівською обласною прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю Львова, за фактом сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний розробив схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків за кордон. За 6000 доларів США організатор обіцяв чоловіку призовного віку виготовити документи, які б надали йому змогу безперешкодно перетинати держкордон. Мова йшла про виготовлення документів, які б надавали клієнту статус волонтера або другого водія у рейсовому автобусі міжнародних пасажирських перевезень. 

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після одержання чергової частини обумовленої суми у розмірі 3000 доларів США.

Додамо, що наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області та оперативниками УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1520