Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2022

10 тис доларів США за безперешкодне переправлення військовозобов’язаних за кордон – у Львові викрито чергову злочинну схему

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Львова у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи членом львівської громадської організації, разом зі спільником розробили схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків призовного віку до Республіки Польща. За 10 000 доларів США вони, використовуючи можливості включення військовозобов’язаного до електронної бази даних «Шлях», організували виготовлення документів для безперешкодного перетину кордону останнім під виглядом волонтера для перевезення гуманітарних вантажів.

Правоохоронці затримали підозрюваного у порядку ст. 208 КПК України після одержання останньої частини обумовленої суми у розмірі 5000 доларів США.  Вживаються заходити для встановлення місцезнаходження співучасника злочину.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1381