Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

У Львові арештовано корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, власником яких є громадянин РФ

За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості, а саме база відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн та її кінцевим бенефіціаром є громадянин РФ.

На теперішній час вживаються заходи для передачі арештованого в управління АРМА.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та службове підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів, з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр. А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувалась через банківські та фінансові установи в якості заробітної плати для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України у співпраці з управлінням запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДПС у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1875