Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2022

У Львівській обласній прокуратурі проведено науково-практичний семінар щодо організації представництва інтересів держави в суді

У Львівській обласній прокуратурі в режимі відеоконференцзв’язку 28 вересня 2022 року за участі окружних прокуратур проведено науково-практичний семінар на тему: «Організація представництва інтересів держави в суді, проблемні питання, судова практика».

Обговорено проблемні питання застосування представницьких повноважень у сфері державної та комунальної власності, в тому числі містобудування.  Звернуто увагу прокурорів на  необхідність  захисту земель з обмеженим оборотом. Як пріоритет визначено захист інтересів держави у бюджетній сфері. Доведено до відома учасників семінару судову практику з вказаних питань.

У  семінарі прийняли участь начальник відділу Західного офісу Держаудитслужби Надія Ярема та начальник юридичного відділу Олег Волянський та виступили з доповіддю та тему  «Типові порушення та проблемні питання при здійсненні моніторингу процедур закупівель товарів, робіт та послуг».

З питання здійснення контролю Міністерством юстиції України та його територіальними органами у сфері державної реєстрації під час дії воєнного стану поінформувала  начальник відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності колегії з розгляду скарг на дії, бездіяльність державного реєстратора, суб’єктів державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) – Іоліта Адамська.  

За результатами проведеного заходу, враховуючи окреслені наявні проблеми, напрацьовано шляхи їх вирішення, а також подальшу взаємодію органів державної влади, контролю та прокуратури з метою захисту інтересів держави.

 

Відділ інформаційної політки
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1262