Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2022

Припинено діяльність підпільного цеху з виготовлення цигарок – вилучено продукції на 20 млн грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито нелегальну тютюнову фабрику, що діяла у Волинській області. За попередніми підрахунками, її виробничі потужності дозволяли виготовляти до 20 тис. пачок цигарок щодоби. Продукцію зберігали та збували у Львівській та Волинській областях.

За даними слідства, підприємство діяло в одному із віддалених сіл. На фабриці була змонтована професійна лінія підготовки сировини, застосовувалось високотехнологічне дороговартісне обладнання. Робота з виготовлення тютюнових виробів велась вахтовим методом. 

Територія довкола була обгороджена високим парканом. Окрім того, там була встановлена сучасна система сигналізації та відеонагляду. Периметр патрулювала посилена охорона – все це забезпечувало повну секретність об’єкта.

Прокурори та слідчі, які тривалий час вели спостереження за об’єктом, напрацювали план спеціальної операції щодо проникнення на його територію.  Правоохоронці спрацювали професійно - охорона фабрики не встигла вчинити жодного опору.        

Під час обшуків вилучено лінію для виробництва тютюнових виробів, лінію для їх пакування, понад 59 тис пачок готової продукції, понад 5,5 тонн тютюну, папір, фільтри і комплектувальні матеріали. Загальна вартість вилученого становить близько 20 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз, накладення арешту на майно.

Досудове розслідування за фактом виготовлення та збуту тютюнових виробів з підробленими марками акцизного податку триває (ч. 1 ст. 199 КК України).

Заходи з викриття здійснили працівники прокуратури спільно зі слідчими  СУ ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1316