Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Коригував вогонь по стратегічних підприємствах Запоріжжя - місцевому жителю повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 34-річному мешканцю Запоріжжя за фактами державної зради та виправдування збройної агресії (ч. 2 ст. 111, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, чоловік передавав представникам країни агресора необхідну інформацію для здійснення обстрілів по стратегічних державних підприємствах, звітував про результати обстрілів.

Він також неодноразово поширював матеріали, що містять глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію РФ проти України та схвалення протиправних дій країни-агресора, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

За клопотанням прокурора, йому обрано найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Слідчі дії тривають.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1053