Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2023

Виробництво та продаж не сертифікованих глушників до військової зброї – у Львові судитимуть учасників організованої групи

Львівська обласна прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої групи за фактами незаконного використання промислового зразка, без дозволу власника (ч. 3 ст. 177 КК України).

Слідством встановлено, що у Львові на території приватного підприємства незаконно виробляли глушники до нарізної зброї.

Організували підпільне виробництво місцеві мешканці – батько та син. До групи залучили також товариша і працівника підприємства. Учасники групи виготовляли глушники та маркували їх під логотипом відомого українського бренду.

Збували підробку через платформи онлайн-оголошень за ціною нижчою, аніж у виробника. Їх клієнтами зазвичай були військові або їх родичі.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 797