Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

Недобросовісна реконструкція спортивного майданчика із збитками у понад пів мільйона гривень – на лаві підсудних селищний голова та директор підприємства

Прокурори Червоноградської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальні акти стосовно одного із діючих селищних голів Червоноградського району та директора фірми-підрядника.

Посадовця обвинувачують у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), а директора підприємства у заволодінні чужим майном та службовому підробленні ( ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що між селищною радою та очолюваним обвинуваченим товариством було укладено договір на реконструкцію спортивного майданчика у селищі.

Директор підрядної організації використав службове становище та завищив об’єми, вартість виконаних робіт та використаних матеріалів по об’єкту. Склав  недостовірні акти виконаних будівельних робіт та надав їх для оплати.

В свою чергу, селищний голова не провів належного контролю по виконанню підрядником будівельних робіт на території підпорядкованого селища. А також не пересвідчився в закупівлі та встановленні спортивного інвентаря зазначеного в актах виконання робіт.

І на підставі наданих актів безпідставно перерахував на рахунок підрядника близько 600 тис грн.

 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Червоноградського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 805