Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2023

На лаві підсудних високопосадовець Держгеокадастру у Львівській області – обвинувачується у перевищені повноважень зі збитками у 12 млн грн

Прокурори Львівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Слідством встановлено, що посадовець незаконно відчужив земельну ділянку державної власності.

У 2021 році обвинувачений виконував обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області. Тоді він, всупереч законодавству, підписав накази про надання дозволу на розробку проекту землеустрою та його подальше затвердження і передачу земельної ділянки у приватну власність.

Внаслідок чого вищезгадані землі незаконно вибули з державної власності.

Мова йде про земельну ділянку загальною площею 2 га, розташовану на адміністративній межі міста Львова. Її оціночна вартість становить близько 12 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 887